AliRa Recruitment – proiecte de recrutare de succes pentru companiile din agribusiness!

„Timpul înseamnă bani!” Asta spun englezii şi uite că trăim vremurile în care fie că vorbim de o firmă nouă sau de una cu experienţă, necesarul de personal este iminent. Firmele care au competenţele şi experienţa necesare procesului de recrutare, având ca scop găsirea candidatului ideal în cel mai scurt timp, garantează o selecţie atentă şi profesionistă a acestora, în concordanţă cu cerinţele companiilor.

Trebuie evidenţiat faptul că procesul de recrutare poate avea o influenţă pozitivă asupra unei companii, dacă acesta este realizat de persoane specializate. Acest lucru implică căutarea, localizarea, identificarea şi atragerea potenţialilor candidaţi, care urmează să fie aleşi şi care corespund cerinţelor posturilor companiei.

Externalizarea procesului de recrutare atrage după sine o serie de avantaje pentru companie. Cele mai importante sunt economia de timp şi bani. Anul trecut am prezentat compania AliRa Recruitment, a cărei misiune viza găsirea celor mai buni specialişti în agribusiness. Astăzi, AliRa Recruitment aniversează un an de activitate, iar iniţiatoarele proiectului, Alina Dobra şi Ramona Lăpădătescu, ne-au împărtăşit impresii la cald despre abordarea acestei afaceri.

“AliRa Recruitment împlineşte un an pe piaţa serviciilor de recrutare şi Executive Search din România, un an în care nu ne-am setat obiective greu de realizat şi nici nu ne-am propus să fim lideri de piaţă, ci doar să dovedim prin proiectele încheiate cu succes că putem fi un partener de nădejde atât pentru companii, cât şi pentru candidaţii din sectorul agribusiness”, a precizat Ramona Lăpădătescu.

La un an de la înfiinţare, AliRa Recruitment şi-a diversificat gama de servicii HR, oferind pe lângă serviciile de recrutare şi consultanţă de specialitate în domeniul legislaţiei muncii. Ca proiecte de recrutare, AliRa Recruitment se poate lăuda cu faptul că a atins toate zonele de interes din sectorul agribusiness: inputuri agricole, trading cereale, ferme vegetale şi zootehnice, maşini şi utilaje agricole, agricultura de precizie, atât pentru companii multinaţionale cât şi locale.

Poziţiile căutate în proiectele de recrutare sunt dintre cele mai diverse: vânzări middle şi top management, inclusiv cu responsabilităţi transversale pentru zona Balcani, ingineri agronomi, ingineri zootehnişti, manageri achiziţii cereale, specialişti în zona tehnică, marketing şi cercetare, poziţii de back-office-logistică, contabilitate şi multe altele.

“Am derulat proiecte pentru companii de top din agribusiness, producători de utilaje, în care ne-am focusat şi către experţi din afara sectorului. Pe parcursul acestui an am încheiat cu succes proiecte de recrutare pentru companii multinaţionale, cu focus în industria alimentară, având susţinerea şi încrederea din partea partenerului nostru, Camera de Comerţ şi Industrie Franceză în România.

În toate proiectele derulate până în prezent, am încercat în primul rând să cunoaştem foarte bine specificul şi nevoile de business ale clienţilor, pentru ca mai apoi să putem veni cu propuneri de candidaţi care întrunesc cele mai multe din criteriile avute în vedere în procesul de selecţie. Într-un an de zile, în formula AliRa Recruitment, am reuşit să dezvoltăm o bază de date consistentă cu profile de candidaţi, care este în permanenţă actualizată cu fiecare nouă abordare. Ceea ce ne dorim în continuare de la acest proiect este să extindem numărul de consultaţi din cadrul echipei noastre, pentru a putea acoperi mai multe proiecte simultan şi, în acelaşi timp, să păstrăm principiile după care ne-am ghidat şi până acum: seriozitate, profesionalism, implicare şi respect faţă de clienţi, companii şi candidaţi”, a concluzionat Alina Dobra.

Clienţii AliRa Recruitment au vorbit despre experienţa avută în parteneriatul încheiat cu această firmă, prin prisma angajamentelor onorate.

“Dezvoltarea unei afaceri se poate face doar dacă ai personal bine pregătit şi dedicat. Să găseşti oameni de calitate, este uneori o treabă extrem de complicată. Dar poţi apela cu încredere la cei mai buni specialişti din domeniu şi lucrurile devin extrem de uşoare. AliRa Recruitment ne-a demonstrat că este partenerul de care avem nevoie pentru dezvoltarea echipei noastre.”
Călin Mihoc
General Manager – Donau Saat România

“Am lucrat din prima zi de la absovirea facultăţii în mediul privat şi am înţeles ce înseamnă să-ţi asumi o iniţiativă privată. Este de admirat atunci când cineva îşi dedică energia şi timpul unui proiect în care crede cu adevărat, iar când crezi în ceea ce faci rezultatele nu întârzie să apară. Văzând implicarea Alinei şi Ramonei în acest proiect am simţit că există potenţial pentru o colaborare bună, lucru care s-a şi întâmplat cu primele proiecte realizate împreună. Implicarea directă în selecţie, evaluare, înţelegerea nevoilor companiei, dar şi a candidaţilor face ca eficienţa procesului să fie una de succes. Vreau să le mulţumesc pentru colaborarea de până acum şi să le doresc mult succes în continuare.“
Angelo Nicolae
General Manager – BRISE GROUP

“Am colaborat cu AliRa acum câteva luni şi recunosc că am fost extrem de plăcut impresionată de profesionalismul şi seriozitatea lor. Au înţeles foarte repede profilul candidatului, iar abordarea naturală a candidaţilor, deschiderea de care au dat dovadă în relaţia cu noi, dar şi implicarea lor activă pe tot parcursul proiectului au fost, fără doar şi poate, ingredientele unui proiect de succes. Recomandăm cu căldură AliRa Recruitment şi cu siguranţă vom reveni pentru proiecte viitoare.”
Marinela Dura
CFO & Administrator – KWIZDA România

Sursa: Business Press Agricol

Scroll to Top